O nama
O nama
boostIT Serbia je web platform za promociju izvoza IT sektora Srbije razvijena je od strane Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Beograd (www.bitf.rs) u okviru Projekta promocija izvoza inovativnih proizvoda uz podršku Vlade Švajcarske Konfederacije, u cilju podrške srpskim IT firmama u njihovim nastojanjima da povećaju izvoz i svoju vidljivost na globalnom tržištu.

Kako firma raste, jedan od glavnih izazova sa kojima se suočava je ulazak na inostrana tržišta. boostIT Serbia podržava firme da postignu svoje izvozne ciljeve kroz dostupnost informacija o globalnim tržištima i kontaktima sa konsultantima iz oblasti internacionalizacije i izvoza.

boostIT Serbia omogućava srpskim IT firmama da kroz Bazu konsultanata identifikuju eksperte za određena izvozna tržišta ili specifične oblasti vezane za izvoz i da na jednom mestu pronađu pomoć vezanu za izvoz i olakšaju ceo proces širenja poslovanja i izlaska na strana tržišta u kratkom vremenskom periodu.

boostIT Serbia predstavlja srpske IT firme inostranim partnerima zainteresovanim za saradnju, čime omogućava brzu identifikuju potencijalnih partnera u Srbiji i direktan kontakt sa njima.

Ova platforma radi na poboljšanju učinka naših IT kompanija u inostranstvu, kako kroz povećanje njihove vidljivosti na stranim tržištima, tako i kroz uspostavljanje baze podataka konsultanata/stručnjaka za pojedina izvozna tržišta. 

Ukoliko ste IT firma registrovana u Srbiji i zainteresovani ste za nastup na novim tržištima, prijavite se.

Ukoliko imate zavidno poznavanje specifičnih inostranih tržišta i želite da se angažujete kao konsultant srpskim IT firmama, prijavite se.